Fram till i eftermiddag var jag ganska imponerad av det jobb SSK hunnit med under den korta tid klubben har haft på sig efter den lyckade kvalserien. Tolv spelare hade då fått kliva av tåget. De allra flesta ofrivilligt. Men det kändes ändå rätt. Det visar att SSK har ambitionen att klättra några steg nästa säsong. Alla spelare av division ett-snitt har bytts ut mot allsvenska spelare. Klart att det kommer att betyda en viss förbättring.

Men så kom dråpslaget. Inget nytt kontrakt till Adam Hansen. Som nummer 13 får han säga hej, och tack då.

Ofattbart. Märkligt. En egen produkt som valde att stanna kvar efter degraderingen och visade mest känslor av alla när kontraktet var säkrat får inte vara kvar. Det är sorgligt och en spik rakt in i Adams SSK-hjärta och på alla oss som känner så mycket för den här klubben.

Jag tror inte att SSK-ledningen riktigt förstår vilket beslut de har tagit. Det här rör upp känslor så det bara dånar om det. För ingen ska inbilla mig att det är av sportsliga orsaker. Det måste vara något annat. Adam Hansen är ung, och utvecklas fortfarande. Och han var jämte Bohman och Ullman de tre backar jag trodde SSK skulle bygga vidare på. Ullman drog snabbare än en avlöning. Men Hansen fick inte vara kvar, Han fick inte vara kvar. Har fortfarande svårt att ta till mig det.

SSK har bara kvar en back från förra säsongen. Det säger väl det mesta om det lagbygget. Nu ska det till att det landar backar av ganska hög klass för att jag överhuvudtaget ska förstå SSK:s val att peta Hansen. Samtidigt säger jag grattis till någon annan allsvensk klubb. För det är där han kommer att hamna. Kan inte se något annat.

Om inte Hansen hade fått kliva av hade det här blivit en ren hyllningstext till SSK:s sätt att jobba.

Man har verkligen tagit till sig hur det gick i serien, och förändrat, ja, nästan allt. Nu vet jag inte hur de nya spelarna kommer att fungera. Men på pappret ser det bra ut (har ni hört det förr?)

SSK måste ha några kanoner på ingång. Är säker på att Grossmann bearbetas och att man jagar backar av ganska hög klass. Kanske Andreas Ytterell, som inte fick nytt i Leksand, och som har ett förflutet i SSK. Och så måste naturligtvis firma Holm-Weigel stanna kvar. Det är jag dock långt ifrån säker på att de gör.

Men att Hansen inte fick stanna. Helt obegripligt.